Wat is Defence Lab

In zeer korte tijd, is Defence Lab een globaal netwerk geworden voor fitness en zelfverdediging. 

“Hoe komt dit?” kan je jezelf afvragen. Defence Lab onderscheidt zich van andere gevechtsporten doordat het zichzelf constant in vraag stelt.  Defence Lab is ‘een plek van doorlopend onderzoek naar effectief manier om te trainen en te verdedigen’.

Zoals het woord Lab suggereert is Defence Lab het wetenschappelijk onderzoek naar naar zowel fysieke als mentale aspecten van zelfverdediging en realistische gevechten. Defence Lab is er niet om aan te vallen, maar om te verdedigen. Tegen één of meerdere tegenstanders. Het is een sport die dus binnen de huidige tijdsgeest past. Tegen een aanslag kan je jezelf misschien moeilijk beschermen maar tegen hetgeen wat er op oudejaarsnacht in Keulen gebeurde wél. Of kijk maar naar de taferelen tijdens de laatste stakingen. Angst sluipt meer en meer binnen in onze cultuur. Defence lab is een manier om je te wapenen. Lees ook meer op “Wat is DNA Fightscience“.

Andy Norman is de peetvader van Defence Lab en trainer aan huis in Hollywood als gevechtstrainer. Ook in films gebruiken ze meer en meer de Defence Lab gevechtsstijl om gevechten zo realistisch mogelijk in beeld te brengen: zo kon je deze onder andere aanschouwen in film zoals Jack Reacher, Wrath of the Titans, Batman: the dark knight, Mission Impossible…  Hieronder nog een bericht van Liam Neeson die Andy Norman leerde kennen voor de film Batman.

Defence Lab